Punt Crític (Dilluns, 13-II-2006)
13/02/2006
Durant la negociació oficial dins de la Comissió del Congres de Diputats, emergirà una greu discussió, atès que s'aplicarà la negociació al capítol sobre “drets i deures”,. Bàsicament en elaborar els drets i deures dins de l’Estatut d’Autonomia, els partits polítics catalans volgueren actualitzar la Constitució de 1978. ¿Com actualitzar-ho?. Doncs senzillament afegint-hi aclariments a l’ensenyament laic, l’eutanàsia, tot tipus de matrimoni, avortament, la qual cosa ja va ser introduït dins de l’exemplar aprovat el 30 de setembre el 2005, al Parlament de Catalunya.

Tanmateix, malgrat els partit catalans varen actualitzar els drets reconeguts per la Constitució, CiU no hi va votar a favor, atès que ideològicament hi estava en contra. Davant d’aquesta situació CiU ha adoptat el mateix acord que va fer la “Lliga Regionalista” analògicament, durant la república, quan va portar la "llei de contractes de conreu" als Tribunals de Madrid, desprès d’haver estat aprovada aquella llei pel parlament.

¿Com ho ha fet ara?. Doncs, senzillament. CiU ha pactat d’amagatotis amb els Socialistes. A canvi de que els socialistes els treguin de l’Estatut tots els drets i deures que no els agraden, i ells a canvi, renuncien a la definició de nació i al finançament.

Però, d’aquí emergirà un problema greu. ICV s’havia adherit a la renuncia de les demandes de l’Estatut, a canvi de no tocar res mes, I simultàniament també ho renunciava CiU, si es veritat que els socialistes, es varen comprometre a donar la raó a tots dos. ¿Com ho faran ara?

Aquesta notícia ha rebut 3257 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]