BAIXADA PEL TER EN PIRAGUA
15/07/2006


En Francesc Ferrer ens descriu les seves impressions en la seva baixada en piragua pel Ter en aquesta bitàcola del juliol del 2003.

El Ter en piragua

Acabo d’arribar de baixar pel Ter amb piragua. He anat guiat per en Joaquim Fontané. Passar pel bell mig del riu és viure una experiència nova i impensable. És una nova perspectiva que poques vegades tenim la sort de poder contemplar. Per això, al ple municipal darrer celebrat a l’Ajuntament de Girona, en parlar de les zones humides, vaig recomanar a l’alcaldessa que vingués a la baixada del riu Ter que s’organitza des de Salt cada any per la festa major, i així poder comprendre la necessitat de solventar les ribes del Ter, de forma que els gironins hi podem anar a peu d’un cap a l’altre.

El paisatge és inversemblant. Aigua, arbres, i al fons hi ha muntanyes o el cel. El riu a voltes és estret i voltes amplíssim, tot depèn de la situació de les illes. La vegetació sempre abundant, hom hi pot trobar pollancres, acàcies, verns, plàtans, salzes, etc. El riu té trams de grans “ràpids”, i també planúries amb pel·lícula d’aigua plana i quieta.
Són vistes que poques vegades pots imaginar-te. És veritat que la visió d’un riu la pots tenir des d’un pont. Però, tanmateix, baixant amb piragua aquesta visió es fa cinematogràficament dinàmica.

Em deixo les aus que van cantant durant tot el camí, i que a un revolt surten volant, com una colla de coll-verds. Els ocells son una descoberta de la vida del riu. Aquest riu que quan arriba a Girona ja ve cansat de treballar per tants de salts d’aigua. Un riu que per la seva vida ens farà de “corredor biològic” des de Salt fins a Sarrià. Un riu que ens demana que els gironins ens preocupem de la seva vitalitat. El Ter ja no pot ser una claveguera que es regula i es gestiona des d’un despatx de Barcelona. El Ter ha de ser un riu que sigui estimat des de l’Ajuntament de Girona, i al qual s’hi apliquin tots els recursos legals que la llei vigent reclama a favor de la seva màxima sostenibilitat.

Lluitarem a favor del Ter, i per humanitzar el seu transcorregut per la ciutat de Girona en farem el braç més potent de l’Anella Verda.

Diumenge (tarda) 27 de juliol del 2003

Aquesta notícia ha rebut 2978 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>