"ELS ERRORS SÓN LES CUQUES DE LLUM QUE IL·LUMINEN EL CAMÍ DE LA NOSTRA VIDA".

Francesc Ferrer i Gironès
23/12/2007
Volem tenir un record per Mossén Plaja i Mateu, traspassat el 15 de desembre d'enguany, rector de Vall-llobrega i ferm defensor de la recuperació de l'ermita de Bell-lloc com a espai públic.

 

Transcrivim l'article de Pere Madrenys publicat al diari "El Punt" del dimarts 18 de desembre:

UN CAPELLÀ NACIONALISTA I DEFENSOR DE BELL-LLOC

Ha mort mossèn Josep Plaja i Mateu, un capellà fermament nacionalista, exmilitant de CDC, i defensor acèrrim dels drets dels fidels a visitar la capella de la Mare de Deú de Bell-lloc, situada a la seva parròquia de Vall-llobrega. Aquests dos sentiments li han causat al llarg de la seva vida molts treballs, maldecaps i lamentables desaires per part dels poders polítics i eclesiàstics.
Tot això m’ho explicava confidencialment fa un parell de mesos en un dinar que vam compartir a Vall-llobrega mateix. Així recordava que quan estudiava dret canònic a Pamplona gent de l’Opus Dei va arribar a titllar-lo d’alienat pel fet de tenir una senyera lligada al peu del Sant Crist del seu dormitori. I també recordàvem plegats les campanyes que vam fer tots dos, juntament amb el seu germà Antoni, a les pàgines d’El Correo Catalán per aconseguir que el propietari de la finca (un alemany) que envolta la capella de la Mare de Déu de Bell-lloc permetés el pas dels devots. Mossèn Josep es queixava del poc ajut que havia trobat en el Bisbat i en les autoritats civils de Girona. En el seu afany per aconseguir suport de les més altes instàncies va explicar-ho a un monsenyor que treballava al Vaticà i estiuejava a Palamós. Aquest li va aconsellar que anés a Roma i busqués «un cardenal que cregués en Déu». Ens ho comentava ara tot rient, però és ben cert que tot plegat l’havia fet patir molt i no m’estranyaria que li hagués escurçat alguns anys de la seva vida.
Fa just quinze dies em va deixar un missatge al telèfon: «Pere, us estimo molt i si passes per Palamós vine’m a veure amb la Montserrat.» Malauradament ja no podrem complir el seu desig. L’única cosa que puc fer ara és deixar escrit que nosaltres també l’apreciàvem molt i que esperem retrobar-lo algun dia per continuar la nostra amistat i la nostra conversa, sempre plena de records del passat i de bon humor. Un capellà nacionalista i defensor de Bell-lloc.


 APUNTS:


 - Si esteu en contra de l'edificació del nou pavelló de la Devesa, que preveu fer l'ajuntament de Girona, l'Associació de Veïns Devesa-Güell recull firmes a l'adreça de correu parcdevesa@gmail.com


- Us aconsellem la lectura dels mails oberts: "La barra i la crosta" de Martí Estruch i Axmacher http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=2662836


"Si votes PSC, Bono usarà el teu vot contra Catalunya" de Vicent Partal http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=2668955
Aquesta notícia ha rebut 1865 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>