APUNT DEL SENAT ESPANYOL AL 1992
20/06/2009

 
Feu clic a la imatge per a ampliar-la

Tot seguit, ha remugat alguna cosa en contra del federalisme dels catalans, i genèricament ha dit que dels catalans no en pot venir res de bo, ni d’ells se’n pot esperar cap virtut.

APUNTS 15-VI-1992

Avui el President del Senat ens ha convidat a un dinar per celebrar el 15è aniversari de les eleccions que varen propiciar les Corts Constituents, als vuit senadors que encara hi som des de 1977.

En el dinar s’ha parlat del protagonisme del Senat, de la seva reforma, de les relacions amb el Congrés, etc.

Cap a final de l’àpat s’ha parlat dels nacionalismes. El President del PSOE Sr. Rubial ha expressat dures crítiques a un possible govern socialistes- CDC- PNB,puix això aniria en contra del concepte Nació.

Ha fet una crida als del PP per tenir conceptes clars de la Nació, i evitar la possibilitat dels catalans i bascos, per tal d’avortar qualsevol vel•leïtat de fer partits locals a fi d’arribar al govern. He vist que no tenia cap visió cap el futur d’Europa.

He callat per no discutir-hi.

Laborda, en canvi ha parlat de reconèixer la nació cultural, de la nació política, i que Espanya era una Nació de Nacions.

En sortir hem anat a l’hemicicle a fer una foto, casualment Rubial i jo estàvem a un extrem i he dit sorneguerament que a la perifèria sempre hi estàvem els mateixos. No sé exactament que ha dit dels separatistes, i jo he contestat que no era pas separatista, sinó independentista.

M’ha contestat que sí i que feia 15 anys que m’ho sentia dir, i que em respectava la meva coherència. Diu, la coherència encara que sigui equivocada cal respectar-la.

Tot seguit, ha remugat alguna cosa en contra del federalisme dels catalans, i genèricament ha dit que dels catalans no en pot venir res de bo, ni d’ells se’n pot esperar cap virtut.

Evidentment discutir amb aquesta gent és molt difícil, i al damunt és perdre-hi el temps.


Comentaris escrits per Francesc Ferrer el 15.06.92
Aquesta notícia ha rebut 1400 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>