Narcís Artau
va morir ahir
06/10/2014


Francesc Ferrer i Gironès , feu aquesta glosa, el dia que l'Artau va rebre l'homenatge de tots els amics a Cassà de la Setva .

Artau és sincer, sempre, i apassionat en els seus ideals. Per això la seva catalanitat el fa intervenir en totes les iniciatives que postulen cap aquesta finalitat. Ès soci de l'Òmnium Cultural , intervé en el Congrés de Cultura Catalana, en la promoció de l'Avui i en totes les iniciatives que els projectes nacionals reclamen.
Viu intensament els màxims moments socials i cívics que els anys de la transició política varen permetre a Catalunya retrobar altra volta el seu camí històric.
A l'Artau se'l troba arreu on hi ha una reivindicació ecologista , allà on hi ha una agrupació unitària per reclamar la llibertat, i en qualsevol manifestació pública que s'organitza per exixir els nostres drets nacionals.
Heus ací, doncs, el perfil d'un home, que ha estat lleial a Catalunya. Que sempre ha estat amatent a lluitar, sense demanar res a canvi.
L'Artau ha estat el prototipus d'aquella generació que ha soldat la història, fent del franquisme un paréntesis, per retrobar de nou la deu de la nostra identitat.
Res no ens ha estat donat gratuïtament. Si avui podem gaudir d'unes engrunes de llibertat, ha estat gràcies als homes com l'Artau, homes que treballen i viuen arreu, escampats per la geografía, i distribuïts en tots els àmbits.


Aquesta notícia ha rebut 990 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>