US FEM AVINENT QUE EL PROPER 10 DE SETEMBRE ÒMNIUM CULTURAL DEL GIRONÈS ORGANITZA UN ACTE PEDAGÒGIC SOBRE LA DIADA.
25/08/2007


L'acte vol sensibilitzar sobre la pèrdua de les llibertats de Catalunya que es commemoren cada 11 de setembre.

La Diada Nacional de Catalunya que es celebra amb diferents actes, també es palesa als carrers amb la presència de senyeres i estelades als balcons i finestres de les cases. Us encoratgem a penjar la vostra !Amb l’ànim de fer pedagogia sobre el significat de la Diada Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural del Gironès ha convocat la primera marxa de torxes per la vigília de l’11 de Setembre (http://www.girones.omnium.cat)

- PROGRAMA:

A les 10 de la nit al Claustre del Centre Cultural La Mercè de Girona, l'acte s'iniciarà amb un repertori de cançons i poemes populars de la història de Catalunya. En destaquem la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec de la violoncelista Maria Geli (Torroella de Montgrí), algunes cançons de la cantata “Quan el mal ve d’Almansa” d’Al Tall, a càrrec de Núria Agulló (Elx) i Gemma Pla (Figueres), i la lectura la justificació de l’Acte de Sobirania de Lluís Maria Xirinacs i la interpretació de la Moixeranga d’Algemesí en record i homenatge a tots els lluitadors per les llibertats de Catalunya. També hi intervindrà l’historiador Ramon Riera (Sarrià de Ter) que ens detallarà alguns fets històrics que convé no oblidar.

A partir de les 11 de la nit, a la Mercè, s’encendran les torxes i s’iniciarà una marxa silenciosa pels carrers del Barri Vell de Girona (l’organització ja s’encarregarà del repartiment de torxes a tots els assistents).

A les 12 de la nit, la marxa arribarà a la plaça del Vi, on es realitzarà una cremada simbòlica del Decret de Nova Planta, i l’escriptora Maria Mercè Roca llegirà un manifest (http://11setembre.org/manifest.php ). L’acte es clourà amb el cant de ELS SEGADORS, i a continuació s’oferirà un rom cremat a tots els assistents.


Òmnium convida a prendre part en aquesta iniciativa, amb la intenció que la societat civil se la faci seva. Es preten una important mobilització popular. Es convida a participar-hi amb familiars i amics, i també amb els fills ja que serà un acte apte per a mainada.

La intenció és donar un nou impuls a la commemoració de la Diada a Girona i s’encoratja a tothom a participar també en la resta d’actes programats a Girona, com la ja tradicional concentració de l’11 a les 12 a la plaça del Vi i la manifestació independentista del vespre.


RECOMANEM:

L'article publicat el 24.08.07 al diari El Punt: "Ara ens toca a nosaltres" de Víctor Alexandre (http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2524687) del qual en destaquem un extracte:

.../...
És, en definitiva, perquè som radicalment desacomplexats en la reivindicació dels nostres drets que exigim als nostres polítics que no ens deixin orfes de sigles, que no dimiteixin de la seva catalanitat, que no oblidin que no és amb el seu partit amb qui tenen un compromís sinó amb el seu país.
.../...


Aquesta notícia ha rebut 1746 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>