NOSALTES NO HEM DE RENUNCIAR MAI A LA NOSTRA LLIBERTAT NACIONAL !
01/09/2007


.../...La qüestió arriba a ser esperpèntica. Si efectivament el castellà es la llengua pròpia dels catalans, ¿perquè el govern s’ha dedicat a imposar-la sistemàticament des de que ens varen sotmetre per la força de les armes?. Perquè el govern espanyol tradicionalment ha prohibit el català?. I actualment després de la proclamació de la Constitució perquè el Govern espanyol ha dictat més de 150 normes positives per obligar l’ús del castellà?. Si n’és una llengua pròpia, no creieu que no s’haurien de fer tantes lleis obligant-la?.
.../...L’AUTOODI ESQUERRÀ

Tinc a la vista el manifest sencer que s’ha titulat “Por un nuevo partido político en Cataluña” i que han firmat tot una sèrie d’individus que s’autoqualifiquen d’esquerres, a la qual cosa no ens hi pensem pas oposar, però que en les seves diagnosis de la realitat catalana afirmen mentides que regalimen un nacionalisme i espanyolisme reconcentrat, amb la qual cosa ja no poden ser d’esquerres, atès que es totalment contradictori i contravertit l’odi a lo català, amb l’enaltiment de lo castellà.

Atribueix al govern de la Generalitat de practicar la ideologia que “rinden culto a lo simbólico, el nacionalismo confunde el análisis de los hechos con la adhesión a principios abstractos”. Fa ser molt curiós que aquesta colla no vegin que el culte religiós al simbòlic no el practiqui Espanya. Potser no saben que hi ha molts de ciutadans catalans que han estat condemnats a penes de presó per ultratge a la bandera espanyola, i que mai ningú cap jutge ha condemnat als que han ultratjat a la bandera catalana?. Quina és aquesta veritat?. L’exèrcit està disposat a donar la darrera gota de sang per la “unitat d’Espanya” la qual cosa tenen per una veritat sagramental arribant a ser un principi abstracte que ni la història no l’abona, ni el progrés social no l’afavoreix, ni pel que s’han vist darrerament ni el creixement econòmic ajuda. ¿Que tenen pa a l’ull?.

També escriu que el govern tripartit s’ha dedicat a propiciar el conflicte permanent entre les institucions polítiques i fins i tot entre els catalans i els espanyols. Però sobre tot, té la barra de denunciar que els mitjans públics de la Generalitat sempre van contra tot “allò espanyol”. Aquí si que ja podem córrer. Aquesta colla d’esquerrans amb auto-odi, no saben veure la catalanofòbia dels diaris Abc, La Razón, o les emissores dels sacerdots episcopals la COPE, on cada dia, es basen en la mentida per denigrar i menystenir als catalans. ¿Com pot ser que siguin els catalans els que propiciïn la xenofòbia?. Els catalans ens passem el dia demanant perdó a tothom. Els catalans ens passem el dia justificant la intel•ligència dels que diuen que robem, de que no som solidaris, dels que ens asseguren que vivim a costa del treball dels altres, i que els Jocs Olímpics varen ser satisfets i pagats íntegrament pel ells.

Els ciutadans esquerranosos i que viuen a Catalunya amb poca afecció, ara diuen que la riquesa creix en una proporció inferior a la de les altres regions (sic) espanyoles, per culpa del nostre nacionalisme. Aquí la mentida es pot agafar per dues bandes. La primera. Quan Catalunya era des de la segona meitat del segle XVIII el primer territori en quan a producció de riquesa i per tant en renda per càpita era Catalunya, que es va encunyar aquella frase famosa “los catalanes de las piedras sacan panes” n’hi havia d’amor a la pàtria pels catalans?. I quan en la industrialització Catalunya va ser sempre la primera n’hi havia d’amor a la nació?. I ara en el segle XX quan es passa al desenvolupament que representa un creixement de la mitjana europea n’hi havia de catalanisme?. Doncs si sempre n’hi havia, aquesta afirmació es falsa. I la veritat és que si la “renda disponible per càpita” a Catalunya ha disminuït, no serà perquè per solidaritat paga més del que rep, i els beneficiats son gent de Castella, o d’Extremadura, els quals tenen una “renda disponible” superior a la nostra gràcies ai làs!, als nostres donatius i a les nostres dàdives?. Que ho calculin si es que saben sumar i restar.

En quan a la llengua, també tenen una afirmació divertida. Afirmen que el govern ha negat a la llengua castellana el caràcter de llengua “pròpia” de molts catalans. Jo de petit mai no vaig sentir parlar el castellà a ningú que fos català. El castellà el parlaven els de l’exercit d’ocupació, els funcionaris enviats, o els polítics falangistes. La qüestió arriba a ser esperpèntica. Si efectivament el castellà es la llengua pròpia dels catalans, ¿perquè el govern s’ha dedicat a imposar-la sistemàticament des de que ens varen sotmetre per la força de les armes?. Perquè el govern espanyol tradicionalment ha prohibit el català?. I actualment després de la proclamació de la Constitució perquè el Govern espanyol ha dictat més de 150 normes positives per obligar l’ús del castellà?. Si n’és una llengua pròpia, no creieu que no s’haurien de fer tantes lleis obligant-la?.

I no podem continuar més. Basant-se en aquestes mentides demanen crear un partit polític nou, el qual naturalment hauria de ser “lerrouxista”. Només queda per pensar si al darrera d’aquesta gent hi ha els serveis secrets que els financin amb els “fons reservats” com així també es va fer a principis del segle vint. Ja ho van dir diversos intel•lectuals. Als catalans els hi ha estat aplicades totes les tècniques socials i polítiques possibles i imaginables per dividir-los i desfer-los-hi el seu amor a la llibertat, i el govern espanyol sempre ha fracassat. Ni les dictadures no han pogut eliminar la defensa de la seva emancipació nacional. Catalans agafeu-s’ho com una tamborinada més feta per cervells marginals. Nosaltres no renunciarem mai a la nostra llibertat nacional.

Per Francesc Ferrer i Gironès (Juliol 2005).Aquesta notícia ha rebut 1950 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>